• Home
  • Posts RSS
  • Comments RSS
  • Edit
  • Tuah red devils....

    Saturday, August 29, 2009

    salam...
    luck,luck and luck...
    itu je yg aku bulih kata pasal game man utd vs arsenal..(ade stengah panggil ARSENGAL)
    mmg game smlam luck lebih pada Man Utd...menang 2-1 over Arsenal
    mana tak 'luck' nya...Man Utd menang dengan penalty and gol sndiri..
    dah la Arsenal leading dulu....
    hehehe.....
    tapi last2 minit game, arsenal dpat score tapi sayang v. perssi offside....
    hehehe....lega2...
    glory2 Man Utd....

    seminggu...

    salam...
    sudah seminggu Rmadhan bersama kita...
    aku rasa skejap je sminggu berlalu...
    seminggu ni adalah seminggu yang sepi bgi aku...
    ramadhan kali ini aku rasa lebih bersendirian berbanding tahun lepas...
    ramadhan lepas berbuka puasa ramai2...bulih dikatakan meriah..
    huuu...kali ni..aku berbuka sorang2....sepi..
    walauapa pun aku syukur kerana aku dpat lgi mrasai ramadhan kali ni..
    smoga aku dpat merasai ramadhan tahun ni smpai habis....
    insha'Allah..
    peace..

    Thank you Allah...

    Sunday, August 23, 2009

    salam...
    harini genap aku berumur 23 tahun...
    sudah 23 tahun aku hidup di bumi Allah...
    thank you Allah...
    tahun agak special skit kerana ulang tahun aku jatuh
    dalam bulan ramadhan...huuu
    terima kasih kpada kawan2 yg meng'wish'kan kat aku..
    terutama si dia...terima kasih...
    smoga aku dapat lagui merasai nikmat2 allah yg akan datang..
    amin.....

    ahlan washlan shahru ramadhan

    Friday, August 21, 2009


    salam...
    pejam celik pejam celik, ramadhan datang kembali menemui kita...
    aku rase baru je aku sambut raya tahun lepas, dah nak puasa balik..
    memang cepat masa berlalu...
    bgi aku...
    malam ramadhan adalah malam yg paling syahdu bagi aku...
    sbb siang ari kita berpuasa, mlm pulak kita berterawikh and
    mlm jugak la kita bersahur....
    aku rindu waktu aku bersahur mase geng lame....huuu
    sumer dah abis blajar dah..tinggal aku sorang je tak abis lagi...
    tapi takpe..hidup mesti diteruskan....

    kepada umat islam seluruh dunia...
    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK



    P/S : setan2 sumer akan dirantai kjap lagi....hhaahaaa

    Al-fatihah kpada Ustaz Asri Rabbani

    Wednesday, August 12, 2009

    salam...

    arini, 13 August 2009..perginya seorang penggiat nasyid tanah air
    yg begitu sinonim dgn industri nasyid.....al-fatihah kpada beliau..
    arwah mmg seorang pejuang nasyid yg sejati walaupun arus muzik moden
    yg banyak menenggelamkan industri nasyid....arwah dikatakn meninggal disebabkan sakit jantung..

    lagu anak soleh adalah lagu yg amat mendalam erti bagi aku....
    boleh membuat aku menangis bila mendengar lagu ni ...
    huhuhuu...ajal maut di tangan tuhan,
    baru bulan lepas aku terserempak dengan arwah kat kedai makan area rumah aku...
    huhuhuu....agak terkejut jugak mndengar permergian arwah ni...sbb arwah buleh dikatakan muda lagi...
    smoga arwah dicucuri rahmat dan di tempatkan org2 tg baik..amin..


    p/s: sekarang ni, ramai orang yg mati muda...



    GADIS BERTUDUNG...

    Wednesday, August 5, 2009
    video

    salam..
    through this blog , i come out dgn lagu yg sudah lama aku wat..
    hampir setahun aku wat lagu ni...
    aku dapt idea skit demi sikit then aku rekordkan...
    about the title,..gadis bertudung,
    is about my feeling about perempuan yg bertudung..
    aku seolah2 hanyut kalu tgok perempuan yg bertudung...lagi2 cam ala yuna..
    hehehee..sungguh ayu..
    so i translate my feeling into my music...
    enjoy de vid...peace

    Saturday, August 1, 2009

    lari dari terkena gas pemedih mata...


    salam...
    arini 1 ogos 2009, Kuala lumpur lumpuh skejap dek 'perarakan' anti- ISA and PRO-ISA......
    kebanyakan jalan di tutup dan mngakibat kesesakan teruk...
    kelihatan juga helikopter berlegar2 di ruang udara bndar kuala lumpur..
    'Perarakan' ini adalah untuk mnyerahkan memorandum kpada YDP Agong,
    supaya mnghapus akta ISA....